Allou Fun Park: Βγήκε από την εντατική η νεαρή του ατυχήματος - «Δεν σηκωθήκαμε καθόλου όρθιοι»
Στο νοσοκομείο παραμένουν δύο από τα τέσσερα παιδιά που είχαν το σοβαρό ατύχημα πριν από λίγες ημέρες στο λούνα παρκ Allou Fan Park.
Η μια από τους τραυματίες στο Allou Fan Park που βρέθηκε στην εντατική με σπασμένα πλευρά και θλάσεις στον πνεύμονα, μεταφέρθηκε σε δωμάτιο του νοσοκομείου, προκειμένου να συνεχιστεί εκεί η νοσηλεία της.
«Αναρρώνω. Έχω χτυπήσει τα πλευρά μου, τα χέρια τα πόδια. Πιο σοβαρά είναι ο θώρακας και οι πνεύμονες και τα τέσσερα σπασμένα πλευρά που έχω», δήλωσε η νεαρή.
Σχετικά με το ατύχημα, η νεαρή τόνισε πως η παρέα της δε σηκώθηκαν όρθιοι καμία στιγμή της διαδρομής.
«Αφού μπήκαμε, ανεβήκαμε στο παιχνίδι. Ξεκίνησε και μετά από μια σειρά διαδρομών που κάνει, έκανε την δεύτερη και έγινε το ατύχημα. Στην δεύτερη την λίγο πιο μεγάλη, έγινε το ατύχημα... Έχει ένα καθισματάτακι και λαβές χερούλια, μόνο αυτό. Δε σηκωθήκαμε όρθιοι καθόλου. Ήμασταν καθιστοί ο ένας πίσω από τον άλλο. Τέσσερα άτομα και πιαστήκαμε από τις λαβές δίπλα. Και να θέλαμε να σηκωθούμε για κάποιον λόγο, είναι αδύνατον, δε γίνεται. Και να προσπαθήσεις να σηκωθείς, δεν θα τα καταφέρεις», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Σύμφωνα με τα όσα λέει η ίδια, δεν έχει μνήμες από το ατύχημα και θυμάται την στιγμή που βρέθηκε στο νοσοκομείο, με τους γιατρούς πλέον να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας της.
Άδειασε σε 30 δευτερόλεπτα το νερό από το τρενάκι
Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα νέες αποκαλύψεις είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με το ατύχημα με το τρενάκι στο λούνα παρκ Allou Fun Park, μιας και σύμφωνα με τις νεότερες εξελίξεις υπήρχε μείωση του νερού με αποτέλεσμα το τρενάκι να μη λειτουργεί σωστά.
Σύμφωνα με την έρευνα και τις πηγές της αστυνομίας, φαίνεται να προκύπτει ότι υπήρχε πρόβλημα σε μία από τις δύο αντλίες που τροφοδοτούν με νερό το παιχνίδι, και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το άδειασμα του νερού σε 30 δευτερόπλεπτα.
Ως επακόλουθο αυτής της εξέλιξης, το βαγονέτο, χωρίς την ύπαρξη του νερού που θα μείωνε την ταχύτητά του, μπήκε στην στροφή με τη μέγιστη ταχύτητα με αποτέλεσμα τα παιδιά να εκφεσδονιστούν. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του κινδύνου που διέτρεξαν τα παιδιά, αρκεί μόνο να αναφερθεί ότι το βαγονέτο κατεβαίνει από την κατηφόρα με περίπου 40 km/h και λόγω της τρίβης με το νερό η ταχύτητά του μειώνεται στα 7 km/h πριν μπει στη στροφή, κάτι που αυτή τη φορά δεν συνέβη.
Τα ερωτήματα για τα συστήματα ασφαλείας
Το πλέον σημαντικό ερώτημα που τίθεται, σχετίζεται με τα συστήματα ασφαλείας που, με βάση την εξέλιξη του ατυχήματος, δεν φαίνεται να λειτούργησαν τουλάχιστον αποτελεσματικά ώστε να αποτραπεί το ατύχημα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της Αστυνομίας που διερευνούν την υπόθεση, υπό το φόβο της βλάβης έχουν τοποθετηθεί ειδικοί αισθητήρες και σύστημα ενημέρωσης, το βασικό ερώτημα, όμως, είναι αν οι αισθητήρες αυτοί είχαν μπλακ-ουτ, ή αν δούλεψαν. Επιπλέον τίθεται το ερώτημα και να ακούγονταν οι αισθητήρες μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, είναι αρκτεός χρόνος για να αντιδράσει ο χειριστής του παιχνιδιού;
Ένα άλλο βασικό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών, ζητήθηκε απο τους υπεύθυνους να παραδώσουν το βιβλίο συντηρήσεως, με την απάντηση που έλαβαν να είναι ότι δεν υπάρχει αλλά αυτό που υπάρχει είναι ηλεκτρονική καταγραφή αρχείου συντήρησης. Ωστόσο, δεν υπάρχει ακομά σαφής εικόνα τι περιέχει το στικ για το επίμαχο παιχνίδι.
Σχετικά με τις καταγραφές του βιντεοληπτικού υλικού, αμφισβητείται επίσης, το επιχείρημα της εταιρείας ότι έχει λήξει η σύμβαση με το φωτογράφο που τραβάει τις φωτογραφίες.