Ακρίβεια: Σαρώνουν οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά - «Πρωταθλητές» ψωμί, κρέας και λάδι
Ακρίβεια: Μπορεί ο πληθωρισμός στην Ελλάδα να έχει πέσει χαμηλά και μάλιστα αρκετά χαμηλότερα από την Ευρωζώνη, υπάρχουν όμως κάποια προϊόντα – και μάλιστα πρώτης ανάγκης – στα οποία η ακρίβεια επιμένει.
Στο ψωμί, το μοσχάρι, τα αυγά και άλλα προϊόντα οι αυξήσεις είναι μεγαλύτερες στην Ελλάδα σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, πιέζοντας ακόμη περισσότερο τα νοικοκυριά.
Χαρακτηριστικά, στο ψωμί καταγράφηκαν αυξήσεις 17% τον Απρίλιο στην Ελλάδα ενώ στην ευρωζώνη 14,6%.
Και σε άλλα τρόφιμα, οι αυξήσεις τον Απρίλιο ήταν μεγαλύτερες στην Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Το μοσχάρι αυξήθηκε 15,2% στην Ελλάδα και 8,6% στην Ευρωζώνη. Τα έλαια και λίπη 16,3% στην Ελλάδα και 15,3% στην Ευρωζώνη.
Σε προϊόντα που παράγει η Ελλάδα, όπως γάλα, ο πληθωρισμός έχει φρενάρει. Στο φρέσκο πλήρες γάλα για παράδειγμα, οι αυξήσεις έτρεξαν τον Απρίλιο 22,8% στην Ευρωζώνη και 17,6% στην Ελλάδα.
https://www.youtube.com/watch?v=Zf3CizLjFls&embeds_referring_euri=https%3A%2F%2Fwww.ethnos.gr%2F&feature=emb_title