Ακρίτα προς Κασσελάκη: Όχι κύριε, οι ψήφοι του μορφώματος δεν είναι ευπρόσδεκτες
Η κ. Ακρίτα διαχώρισε τη θέση της σχετικά με τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
Αιχμηρό σχόλιο έκανε η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, Έλενα Ακρίτα, για τις δηλώσεις του Βασίλη Κασσελάκη, υποψήφιου Ευρωβουλευτή του κόμματος σχετικά με τις ευπρόσδεκτες ψήφους από το κόμμα των Σπαρτιατών.
Η κ. Ακρίτα διαχώρισε πλήρως και με εμφατικό τρόπο τη θέση της από τα λεγόμενα του υποψήφιου ευρωβουλευτή. Συγκεκριμένα σε ανάρτηση που δημοσίευσε στο Facebook, η βουλευτής Επικρατείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι «Όχι, κύριε Βασίλη Κασσελάκη. Δεν είναι «ευπρόσδεκτες» οι ψήφοι του μορφώματος. Δεν είναι και δεν θα γίνουν ποτέ. Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διαχωρίζω τη θέση μου. Στο τουίτ του Προέδρου η γραμμή του κόμματος που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη δήλωση του υποψηφίου ευρωβουλευτή».
Τα μαζεύει ο Κασσελάκης
Ο Βασίλης Κασσελάκης - ξάδερφος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - έσπευσε να «μαζέψει» τη δήλωσή του ότι είναι «ευπρόσδεκτες οι ψήφοι από τους Σπαρτιάτες» καθώς υπήρξαν ισχυρές αντιδράσεις από τη στιγμή που λίγες ώρες νωρίτερα, ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ξεκαθαρίσει πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θέλει τις ψήφους του κόμματος του Βασίλη Στίγκα.
Με ανάρτησή του στο Facebook ο Βασίλης Κασσελάκης έκανε λόγο για «προσωπική άποψη» και πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει καμία ψήφο από την ακροδεξιά.
«Κοιτάξτε, το παράδοξο είναι ότι κυβερνήσεις -οι πολιτικές των οποίων έχουν οδηγήσει και στην άνοδο τέτοιων ακροδεξιών κινημάτων- προσπαθούνε να τις απαγορεύσουνε. Το τι ψηφίζει ο καθένας, η ψήφος είναι μία έκφραση ελευθερίας και αυτόνομης σκέψης, οπότε το τι ψηφίζει ο καθένας, καλά κάνει. Ευπρόσδεκτες είναι», απάντησε αρχικά ωστόσο, ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ξάδερφος του προέδρου του κόμματος μιλώντας πρόσθεσε: «Από κει και πέρα, η ΝΔ με τρεις αποτυχημένες απόπειρες νομοθέτησης έκανε, τελικά, και απαγορεύτηκαν από τον Άρειο Πάγο». Και κατέληξε πως «τα παιχνίδια ευθυνών ποιος έστειλε ποιος δεν έστειλε (υπόμνημα) πιστεύω ότι είναι μη παραγωγικά για τον πολιτικό διάλογο».