Άγρια κόντρα Δούκα - Μπακογιάννη για τις μολότοφ στα Εξάρχεια: «Δώσατε το Στρέφη στους μπαχαλάκηδες»
«Δώσατε το Λόφο του Στρέφη στους μπαχαλάκηδες», τονίζει ο Κώστας Μπακογιάννης. «Κάποιοι αυθαιρετούν και ασχημονούν», απαντά ο Χάρης Δούκας.

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του Κώστα Μπακογιάννη και του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα, με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής (13/4) στα Εξάρχεια, όταν ομάδες αγνώστων επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις στην συμβολή των οδών Καλλιδρομίου και Εμμανουήλ Μπενάκη με μολότοφ και πέτρες, με τους αστυνομικούς να απαντούν κάνοντας χρήση χημικών.
Το πρωί της Κυριακής βρήκε αρκετά οχήματα πυρπολημένα και την περιοχή να μοιάζει με πεδίο μάχης.
«Τα Εξάρχεια πληρώνουν τα προεκλογικά γραμμάτια του κ. Δούκα», τονίζει σε ανάρτησή του σήμερα Μεγάλη Δευτέρα (14/4), ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων.
«Τα επεισόδια του Σαββάτου στα Εξάρχεια ήταν, δυστυχώς, αναμενόμενα. Με αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής, αντί να αποδοθεί ο Λόφος του Στρέφη στους Αθηναίους, παραδόθηκε – για άλλη μια φορά – σε κάθε λογής έκνομους και «μπαχαλάκηδες».
Το τρέιλερ τα έλεγε όλα. Τώρα βλέπουμε την εξέλιξη της σειράς.
Πέρυσι ο δήμαρχος έβαλε οριστική ταφόπλακα στη μεγάλη ανάπλαση του Στρέφη – ένα έργο που ήταν σε εξέλιξη με εξασφαλισμένη δωρεά άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Έτσι ξεπλήρωσε και τα πρώτα γραμμάτια προς ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη στήριξη τους στον δεύτερο γύρο των εκλογών.
Έκτοτε, τίποτα. Καμία πράξη, καμία φροντίδα. Μαζί με τη χορηγία πετάχτηκαν στα σκουπίδια και οι ελπίδες των κατοίκων μιας από τις πιο ζωντανές γειτονιές της Αθήνας που δικαίως σήμερα διαμαρτύρονται. Η εγκατάλειψη του Στρέφη ήταν πολιτική απόφαση», υπογραμμίζει ο Κώστας Μπακογιάννης.
«Δεν είναι στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε τις μολότοφ», απαντά σε υψηλούς τόνους ο Χάρης Δούκας, μέσω ανακοίνωσης του Δήμου Αθηναίων, στην οποία τονίζεται ότι η συναυλία που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο Λόφο του Στρέφη δεν είχε καμία σχέση με τα επεισόδια που ακολούθησαν.
Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων
«Κάποιοι στη δημόσια συζήτηση σήμερα, στον απόηχο των επεισοδίων βίας στα Εξάρχεια, επιχειρούν, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, να τα συνδέσουν με τις δραστηριότητες του Δήμου Αθηναίων στον Λόφο του Στρέφη.
Για μια ακόμη φορά, αυθαιρετούν και ασχημονούν.
Τα επεισόδια στα Εξάρχεια, δε σχετίζονται με τη συναυλία στο γήπεδο μπάσκετ του Λόφου του Στρέφη, γεγονότα που ούτε η Αστυνομία συνδέει.
Η συναυλία στο γήπεδο διοργανώθηκε από αθλητικό σύλλογο της περιοχής και η άδεια παραχώρησης του μπάσκετ και όχι του αναψυκτήριου, είχε την ΟΜΟΦΩΝΗ έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου του αρμόδιου Οργανισμού, του ΟΠΑΝΔΑ.
Η συναυλία ολοκληρώθηκε, ομαλά.
Τα όσα ακολούθησαν στα Εξάρχεια, είναι απολύτως καταδικαστέα.
Η κυβέρνηση οφείλει να προστατεύσει την πόλη, τους κατοίκους της και τις περιουσίες τους.
Οι δράσεις του Δήμου στον Λόφο του Στρέφη, δεν έχουν καμία σχέση με τις μολότοφ στα Εξάρχεια.
Ενημερώνουμε όσους εξακολουθούν να «χύνουν κροκοδείλια δάκρυα» για τα δημοτικά έργα στον λόφο, ότι λειτουργεί μετά από χρόνια το γήπεδο μπάσκετ, λειτουργεί η παιδική χαρά, προχωρήσαμε σε γεωδαισίες, κατασκευή μονοπατιών, φυτέψαμε περισσότερα από 300 δένδρα.
Δεν είναι όμως στο χέρι μας να αντιμετωπίσουμε τις μολότοφ».