3 εύκολες συνταγές για φαγητό στο γραφείο
Φαγητό στο γραφείο: H επιλογή του μεσημεριανού μας γεύματος στο γραφείο είναι μια καθημερινή πρόκληση.
Οι επιλογές συχνά περιορίζονται στο delivery, το οποίο σίγουρα τρώει μεγάλο μέρος του μισθού σου, ενώ το υγιεινό σου γεύμα, π.χ. μπρόκολο με ψάρι δεν είναι πάντα κατάλληλο για το γραφείο. Τοστ και σνακ δεν σε χορταίνουν και καταλήγεις να τσιμπολογάς όλη την ημέρα.
Ψάξαμε λοιπόν και βρήκαμε εύκολες, γρήγορες και υγιεινές συνταγές μικρών γευμάτων που μπορείς να πάρεις μαζί σου στο γραφείο και πραγματικά να απολαύσεις στο μεσημεριανό σου διάλειμμα.
Κρύα ζυμαρικά με τόνο και μαύρες ελιές
Επιλέγεις τα αγαπημένα σου ζυμαρικά που συνδυάζεις με τόνο και ελιές, τα οποία ετοιμάζονται σε λιγότερο από μισή ώρα και είναι η ιδανική επιλογή για το ταπεράκι σου!
Υλικά
350 γραμμάρια ζυμαρικά
2 κουτιά τόνου
Ένα βάζο μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
400 γραμμάρια ώριμα ντοματίνια
Μερικά φύλλα βασιλικού
4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και δύο χούφτες χοντρό αλάτι, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Στο μεταξύ πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό του και επίσης στραγγίζουμε και τις μαύρες ελιές.
Τα μεταφέρουμε όλα σε ένα μπολ ώστε να αρωματιστούν, προσθέτουμε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι και τον χοντροκομμένο βασιλικό.
Δοκιμάζουμε τα ζυμαρικά και μόλις γίνουν al dente τα στραγγίζουμε αμέσως περνώντας τα κάτω από το νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα. Στη συνέχεια μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε τα πάντα για να αναμειχθούν καλά και τοποθετούμε τα ζυμαρικά στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσουμε.
Tip: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε τριμμένη παρμεζάνα.
Κρύο ρύζι μπασμάτι με σολομό και φιστίκια Αιγίνης
Μια εξαιρετική επιλογή για κάθε ώρα της ημέρας
Υλικά
100 γραμμάρια ρύζι μπασμάτι
300 γραμμάρια σολομού
2 κουταλιές της σούπας φιστίκια Αιγίνης
1 χούφτα σχοινόπρασο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι για γεύση
Εκτέλεση
Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό. Θα χρειαστούν περίπου 10/15 λεπτά. Στο μεταξύ αφαιρούμε τα κόκκαλα από τον σολομό με ένα τσιμπιδάκι και τον ψήνουμε σε πολύ ζεστό τηγάνι, χωρίς λάδι, 5 λεπτά ανά πλευρά. Ψιλοκόβουμε το σχοινόπρασο με ένα μαχαίρι.
Μόλις ψηθεί ο σολομός, τον κόβουμε σε μικρά κομμάτια, προσέχοντας εάν υπάρχουν κόκαλα.
Όταν το ρύζι είναι έτοιμο το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον σολομό, τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και το σχοινόπρασο. Εάν θέλουμε προσθέτουμε ωμό λάδι από πάνω και απολαμβάνουμε.
Αλμυρή τάρτα με ρικότα και σπανάκι
Μια αλμυρή τάρτα με ρικότα και σπανάκι που ενώ φαίνεται απαιτητική είναι εύκολη, γρήγορη και κλασική συνταγή.
Υλικά
1 κιλό σπανάκι
1 αυγό
1 φύλλο σφολιάτας για τάρτες
300 γραμμάρια ρικότα
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε και καθαρίζουμε το σπανάκι και μετά το βράζουμε σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Στη συνέχεια το στραγγίζουμε καλά για να φύγουν τα υπολείμματα νερού και το ψιλοκόβουμε.
Παίρνουμε ένα μπολ και βάζουμε το σπανάκι και τη ρικότα. Προσθέστε την παρμεζάνα, το χτυπημένο αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα πάντα μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Στρώνουμε το φύλλο σφολιάτας σε ένα στρογγυλό ταψί με λαδόκολλα και το τρυπάμε με ένα πιρούνι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα με τη ρικότα και το σπανάκι και το απλώνουμε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25-30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η ζύμη ομοιόμορφα.